Publicēts: 21.10.2022. Aktualizēts: 06.12.2022.

Šodien, 21.10.2022., Rīgā notika Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīkotā Baltijas valstu vērtspapīru tirgus uzraugu tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas šī segmenta tendences Baltijas reģionā un Latvijas, Igaunijas un Lietuvas vērtspapīru tirgus uzraudzības pieredze un aktualitātes.

Viena no būtiskākajām tēmām, par ko tika diskutēts, bija regulējuma vienādošanas jautājumi visās trijās Baltijas valstīs, piemēram, piedāvājuma dokumenta, tirgus manipulāciju, MIFID u.c. regulējuma jomās. Uzraudzības iestāžu eksperti vienojās par konkrētiem mērķiem un nākamajos gados sasniedzamajiem rezultātiem.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas skar Fintech nozares attīstību Baltijā un jauna regulējuma ieviešanu. Tikšanās laikā arī izskanēja vēlme meklēt efektīvāko veidu, kā pārstāvēt vienotas visa Baltijas reģiona intereses Eiropas Savienībā un tika apspriesti jautājumi, kas skar dažādus citus informācijas apmaiņas un sadarbības virzienus.

FKTK Finanšu instrumentu tirgus uzraudzības departamenta direktors Kristaps Soms uzsver: “Lai veiktu efektīvu vērtspapīru tirgus uzraudzību un nodrošinātu kapitāla tirgus attīstību, Baltijas uzraugu cieša sadarbība ir ļoti svarīga un nepieciešama. Daudzi uzraudzības jautājumi nereti iet ārpus Latvijas robežām un kapitāla tirgus kontekstā Baltijas valstis bieži tiek uztvertas kā vienots tirgus. Vienlaikus zināms, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kapitāla tirgus ir katrs ar savām individuālajām iezīmēm, tāpēc labās prakses pārņemšana un kopīgas sadarbības un attīstības plāni nākotnē noteikti nesīs ieguvumus.”

FKTK cieši sadarbojas ar Baltijas valstu uzraugiem, apmainoties ar uzraudzības vajadzībām nepieciešamo informāciju, regulāri apspriežot uzraudzības aktualitātes un diskutējot par jaunām iniciatīvām un kapitāla tirgus tendencēm.

baltijas uzraugu tiksanas 21102022 1500x902

Turpmākai informācijai:
FKTK Komunikācijas daļas
vadītāja Dace Jansone
T.: 67774808
E.: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.