Publicēts: 12.03.2024.

Par Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestādes pamatnostādņu "Pamatnostādnes par tirgvedības paziņojumiem saskaņā ar Regulu par fondu pārrobežu izplatīšanu" piemērošanu.

Pamatnostādņu adresāti

Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestādes (turpmāk – EVTI) pamatnostādnes Nr. ESMA34-45-1272 "Pamatnostādnes par tirgvedības paziņojumiem saskaņā ar Regulu par fondu pārrobežu izplatīšanu" (turpmāk – Pamatnostādnes) attiecas uz ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām, licencētiem alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekiem, EuVECA pārvaldniekiem un EuSEF pārvaldniekiem.

Tiesību aktu prasības, kuru izpildei ir jāievēro Pamatnostādnes

Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2019/1156 (2019. gada 20. jūnijs) par kolektīvo ieguldījumu uzņēmumu pārrobežu izplatīšanas atvieglošanu un ar kuru groza Regulas (ES) Nr. 345/2013, (ES) Nr. 346/2013 un (ES) Nr. 1286/2014.

Pamatnostādņu mērķis un būtība

Pamatnostādņu mērķis ir saskaņā ar Regulas 2019/1156 4. panta 6. punktu noteikt tās 4. panta 1. punktā minēto prasību piemērošanu tirgvedības paziņojumiem. Pamatnostādnēs ir noteikti kopīgie principi par tirgvedības paziņojumiem, lai tie būtu identificējami kā tādi, kā arī lai tajos būtu aprakstīti alternatīvo ieguldījumu fondu apliecību un daļu un ieguldījumu fondu apliecību iegādes riski un ieguvumi vienlīdz nozīmīgā veidā un lai tirgvedības paziņojumi būtu godīgi, skaidri un nemaldinoši, ņemot vērā šādu tirgvedības paziņojumu tiešsaistes aspektus. Tomēr Pamatnostādnes neaizstāj esošās valstu prasības par informāciju, kas jāiekļauj tirgvedības paziņojumos, ciktāl tās ir saderīgas ar esošajiem saskaņotajiem ES noteikumiem.

Atsauce uz Pamatnostādņu tekstu

Pamatnostādņu teksts ir pieejams EVTI mājaslapā.

Pamatnostādņu piemērošana

Finanšu un kapitāla tirgus komisija paziņo, ka izmantos Pamatnostādnes savā uzraudzības praksē Regulas Nr. 2019/1156 prasību piemērošanai, un norāda, ka tirgus dalībniekiem ir jāievēro Pamatnostādnes.