Publicēts: 21.10.2013.

Ar "Eiro izstādes" atklāšanu 2013. gada 25. oktobrī Latvijas galvaspilsētā Rīgā tiek ievadīta plaša un daudzpusīga sabiedrības informēšanas kampaņa, kuras laikā Latvijas iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar jauno naudu - eiro.

Informatīvās kampaņas galvenais akcents likts uz eiro naudaszīmju un monētu vizuālo noformējumu, iestrādātajiem drošības elementiem un svarīgākajiem naudas maiņas posmiem un faktiem. Latvijas iedzīvotāji tuvāko mēnešu laikā tiks uzrunāti ar speciālu sūtījumu ikvienai mājsaimniecībai, reklāmām televīzijās, drukātajos un interneta medijos, vides reklāmām, kā arī dažādiem informatīviem materiāliem.

Kampaņas atklāšanas pasākumā Dailes teātrī piedalīsies Eiropas Centrālās bankas (ECB) Banknošu Direktorāta vadītājs Tons Rooss (Ton Roos) un Latvijas Bankas (LB) Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms.

"Eiro izstāde" Dailes teātra telpās būs atvērta no 2013. gada 26. oktobra līdz 13. decembrim. Šī interaktīvā izstāde, kas piemērota visu vecumu apmeklētājiem un kuru organizē ECB sadarbībā ar Latvijas Banku, ļauj tuvāk iepazīt eiro un tā vēsturi, dizainu un pretviltošanas pazīmes, kā arī aplūkot otrās sērijas eiro banknotes.

Izstādi organizē ECB, LB un Dailes teātris.