Publicēts: 08.05.2012.

Latvijas Banka un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) šodien paziņoja, ka kopīgi rīkos augsta līmeņa konferenci Rīgā 2012. gada 5. jūnijā.

Konference "Apstākļiem spītējot: Baltijas valstu tautsaimniecības atveseļošanās pieredze" (Against the Odds: Lessons from the Recovery in the Baltics) pulcēs ievērojamus valstu un starptautiskās politikas veidotājus un akadēmisko aprindu pārstāvjus, lai apspriestu stratēģiju, kas palīdzēja Latvijai, Lietuvai un Igaunijai pārvarēt dziļo recesiju, atjaunot sabalansētu izaugsmi un tuvināt vai sasniegt eiro ieviešanas mērķi. Viņi arī apspriedīs turpmākos sarežģītos uzdevumus un gūto pieredzi.

Ievērojamo referentu vidū būs Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, EK viceprezidents Olli Rēns (Olli Rehn), Zviedrijas finanšu ministrs Anderšs Borgs (Anders Borg) un Eiropas Centrālās bankas Valdes loceklis Jergs Asmusens (Jörg Asmussen). Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un SVF izpilddirektore Kristīne Lagarda (Christine Lagarde). Lagardas kundze piedalīsies arī noslēdzošajā paneļdiskusijā.

"Latvija ir pierādījusi, ka budžeta saimniecības sakārtošana, īpaši, ja to veiksmīgi papildina strukturālās reformas, mazā valstī ar atvērtu tautsaimniecību var veicināt izaugsmi, – ja to dara apņēmīgi un krīzes sākumposmā, mērķtiecīgi vairāk samazinot izdevumus, nevis paaugstinot nodokļus," sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. "Latvija to īstenojusi, balstoties uz ātru rīcību, izlēmību, solījumu pildīšanu un solidaritāti. Latvijas pieredzi noteikti vērts analizēt starptautiskā kontekstā, un šī konference piedāvā labu iespēju to darīt," viņš piebilda.

"Es ar prieku gaidu savu pirmo vizīti Rīgā un šo svarīgo konferenci," teica Lagardas kundze. "Mums visiem būs vērtīgi uzzināt vairāk par šo valstu sasniegumiem un pieredzi, un es gaidu atklātu diskusiju, kas palīdzēs rast skaidrību par galvenajiem turpmākajiem sarežģītajiem uzdevumiem un piedāvās praktiskus un konkrētus padomus."

Konferences apmeklējums ir ar ielūgumiem un akreditētiem plašsaziņas līdzekļiem. Žurnālistiem lūgums reģistrēties līdz 4. jūnijam plašsaziņas līdzekļiem paredzētā konferences reģistrācijas vietnē www.imf.org/latviaconference. Šeit tiks nodrošināta arī sesiju tiešraide.

Kontaktinformācija plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem

Latvijas Banka
Mārtiņš Grāvītis Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; +371 67022349
Papildinformācija par Latvijas Banku: www.bank.lv; www.makroekonomika.lv
SVF
Vašingtonā: Simonetta Nardin, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; +1 202 623 7100
Rīgā: David Moore, pastāvīgais pārstāvis Latvijā, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; +371 67715999
Papildinformācija par Latviju un SVF: http://www.imf.org/external/country/LVA/index.htm