Publicēts: 16.06.2004. Aktualizēts: 13.01.2011.

Rīgā 2004. gada 16. jūnijā

Latvijas Banka saņēmusi nākamo tirāžas daļu jaunajai viena lata apgrozības monētai ar baravikas attēlu reversā. Ņemot vērā līdzšinējo lielo interesi, informējam, ka tās jau šodien var iegādāties Latvijas Bankas kasē - Rīgā, Valdemāra ielā 2a - un Rīgas filiāles klientu kasē Bezdelīgu ielā 3. No rītdienas vienlatnieka monētas ar baravikas attēlu būs pieejamas Latvijas Bankas filiālēs Daugavpilī (Ģimnāzijas ielā 12) un Rēzeknē (Baznīcas ielā 22), bet tuvākajās dienās arī Liepājā (Teātra ielā 3) un Valmierā (Rīgas ielā 40).

Šopavasar apgrozībā laistā lata monēta ar baravikas attēlu ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijas Republikā. Tātad šobrīd varam lietot četru veidu vienlatniekus - ar laša, stārķa, skudras un baravikas attēlu.

Latvijas Banka turpina dažādot Latvijas naudas dizainu ar ierobežotas tirāžas viena lata monētām, iekaļot tajās Latvijai raksturīgas zīmes, tēlus, notikumus. Šādas monētas paredzēts izlaist arī turpmāk, līdz Latvija kļūs par Ekonomiskās un monetārās savienības dalībvalsti un ieviesīs eiro.