Publicēts: 03.07.2018.

Šodien zināšanu centrā "Naudas pasaule" tika apbalvoti Latvijas Bankas un izdevuma "Mājas Viesis" konkursa "Latvijas valstij 100: no sprīdīšiem par saimniekiem" uzvarētāji.

Latvijas Banka valsts simtgadē ir uzsākusi īstenot izglītojošo programmu "No sprīdīšiem par saimniekiem", kuras mērķis ir uzlabot ikviena indivīda, kā arī sabiedrības kopumā izpratni par personīgo finanšu prasmīgu pārvaldīšanu un likumsakarībām, kas ietekmē tautsaimniecības un ienākumu kāpumu. Šī aktivitāte domāta cilvēka un valsts dzīvi ietekmējošu ekonomikas patiesību atgādināšanai vienkāršā, atpazīstamā formā.

Programmas ietvaros noritēja Latvijas Bankas un izdevuma "Mājas Viesis" kopīgi organizētais konkurss, kurā tika vērtēta izpratne par 10 patiesībām par naudu.

Uzvarētāji:

  1. vietā Vita Grīnbauma,
  2. vietā Laura Grīnbauma,
  3. vietā Iveta Mičule.

Starp 10 labākajiem arī:

Aija Kalnkambere,
Roberts Lasis,
Jūlijs Teters,
Uldis Liniņš,
Aivars Vaļulis,
Biruta Āboliņa,
Ivars Briedis.

Konkursa uzvarētāji balvās saņēma Latvijas Bankas kolekcijas monētas un izdevniecības "Latvijas mediji" speciālbalvas.

Svinīgajā apbalvošanas pasākumā Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa uzsvēra, ka Latvijai nav naftas un citu dārgi pārdodamu izejvielu atradņu. Mūsu galvenā bagātība ir cilvēks – ar labu izglītību, mērķtiecīgs un radīt gribošs. Sprīdīša lāpsta, kas attēlota arī izglītojošās programmas "No sprīdīšiem par saimniekiem" logo, ir atgādinājums, ka īsta turība atrokama vien tam, kas guvis labu izglītību.