Publicēts: 16.05.2017.

Šonedēļ pie interesentiem nonāks 5 eiro kolekcijas monētas “Zeme” tirāžas otrā daļa.

No 17. maija plkst.11:00 monētas "Zeme" varēs rezervēt Monētu rezervēšanas sistēmā. Vienas rezervēšanas limits būs viena monēta (izpirkšana no 22. maija līdz 2. jūnijam).

No 18. maija monētas būs iegādājamas Latvijas Bankas kasēs:

-          Rīgā, K. Valdemāra ielā 1b un K. Valdemāra ielā 2a, no plkst. 8:30,
-          Liepājas filiālē, Teātra ielā 3, no plkst. 8:30.

Vienam pircējam būs iespēja iegādāties vienu monētu.

Unikāla veidola un tehniskā izpildījuma 5 eiro kolekcijas monēta "Zeme" ir veidota no caurspīdīga materiāla perlukora, kuru apvij ārējs sudraba gredzens. Monētas centrā ievietotais, no sudraba veidotais Zemes simbols norāda uz tās vietu cilvēka vērtību lokā un eksistenciālo vienotību. Dārglietai līdzīgo Zemi aptver caurspīdīga aploce. Tā ir norāde uz Visumu, kurā kā dzīvības sala peld planēta Zeme.

Monētas grafiskā dizaina autors ir arhitekts Mārcis Kalniņš, kurš ar šīs caurspīdīgās monētas ideju 2015. gadā uzvarēja Latvijas Bankas rīkotajā inovatīvas eiro kolekcijas monētas konkursā. Monētas izgatavošanā izmantotais materiāls – perlukors – ir inovatīvs keramisks materiāls ar augstu mehānisku, ķīmisku un termisku izturību un izcilām optiskām īpašībām. To izmanto lāzerierīcēs, bruņojumā (aizsardzībai no trieciena), medicīniskās un optiskās iekārtās un citur.

Kases kārtas numuriņi izņemami rindas kārtībā. Latvijas Bankas kases darba laiks - no plkst. 8:30. Numuriņu saņemšana Rīgā iespējama, sākot no plkst. 7:00.

Vienas monētas cena ir 85 eiro. Monētas maksimālā tirāža ir 5 000. 

Zeme fons