Publicēts: 18.12.2015.

Ar 2016. gada 1. jūliju Eiropas Centrālā banka (ECB) veiks pārmaiņas eiro atsauces kursu publicēšanas laikā. Turpmāk ECB interneta vietnē tie tiks publicēti aptuveni plkst.16.00 pēc Viduseiropas laika (jeb aptuveni plkst.17.00 pēc Latvijas laika, kad arī tie automātiski parādīsies Latvijas Bankas interneta vietnē bank.lv, valūtas kursu sadaļā).

Tiks veikti arī vairāki tehniski uzlabojumi, kas padarīs ērtāku šīs informācijas nolasīšanu no Latvijas Bankas interneta vietnes.

Detalizētāka informācija par pārmaiņām ECB eiro kursu publicēšanā:

Preses relīze: ECB īsteno ar eiro atsauces kursiem saistītās pārmaiņas

Latvijas Banka ieviesīs apziņošanas sistēmu tiem bank.lv lietotājiem, kuri izmanto pārpublicētos ECB eiro atsauces kursus, par pārmaiņām šajā jomā. Tie interesenti, kuri vēlas saņemt paziņojumus par izmaiņām valūtas kursu atspoguļošanā Latvijas Bankas interneta vietnē, aicināti nosūtīt vēstuli uz e-pasta adresi redaktors@bank.lv (sūtījuma virsraksta laukā ierakstot "Valūtas kursu apziņošana"). Šī e-pasta adrese un tālrunis 67022 574 lietojami arī jautājumu gadījumos.

Eiro atsauces kursi tiek publicēti atbilstoši kalendāram, saskaņā ar kuru darbojas Eiropas vienotā automatizētā reālā laika bruto norēķinu sistēma TARGET2, t.i. katru dienu, izņemot sestdienas un svētdienas, kā arī šādas svētku dienas: Jaungada diena (1. janvāris), Lielā piektdiena, pirmās Lieldienas, Darba svētki (1. maijs), Ziemassvētki (25. un 26. decembris).

Informācija statistikas lietotājiem

Informācija, kas palīdz labāk izprast statistiskos datus, kā arī, iepazīstoties ar statistikas programmām, uzzināt par Latvijas Bankas plānotajiem darbiem statistikas jomā un sagatavoto statistikas klāstu.

Uzzināt vairāk