Publicēts: 04.12.2015.

Ar 2015. gada 7. decembri Latvijas Bankas interneta vietnes www.bank.lv Monētu sadaļā (adrese: https://rezervetmonetu.bank.lv) būs pieejama Latvijas Bankas jaunāko kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu rezervēšanas sistēma.

"Vērdiņam 500" būs pirmā kolekcijas monēta, kuru varēs rezervēt šajā sistēmā, lai pēc tam iegādātos sev izdevīgā laikā. Šī monēta tiks izlaista otrdien, 8. decembrī, bet rezervēt to varēs no 7. decembra.

Jaunieveduma nozīmīgākā priekšrocība klientiem būs iespēja ērti un sev vēlamā laikā, turklāt bez gaidīšanas rindā iegādāties jaunākās kolekcijas monētas un dažādus numismātikas produktus, ko piedāvā Latvijas Banka. Tas būs noderīgi, piemēram, reģionu iedzīvotājiem, kuri aizņemtības vai citu iemeslu dēļ nevar apmeklēt Latvijas Bankas kases pirmajās dienās pēc jaunas monētas izlaišanas.

Šī iespēja galvenokārt domāta privātpersonām, nevis uzņēmumiem un organizācijām, kuri tāpat kā līdz šim interesējošos produktus varēs iegādāties, sazinoties ar Latvijas Bankas Monētu daļu (monetas@bank.lv). Ņemot to vērā, noteikts, ka rezervētās monētas un numismātikas produktus varēs izpirkt 30 dienu laikā, sākot no 10. dienas pēc attiecīgās monētas rezervēšanas uzsākšanas.

Izmantojot rezervēšanas sistēmu, lietotāji iegūs īpašu apstiprinājuma kodu, kurš lejuplādējams savā mobilajā ierīcē, uzrādāms izdrukā vai nosaucams, lai attiecīgo kolekcijas monētu vai citu numismātikas produktu iegādātos Latvijas Bankas kasēs Rīgā un Liepājā (norēķinoties iegādātās monētas vai numismātikas produkta saņemšanas brīdī).

Latvijas Banka šo pakalpojumu turpinās attīstīt un pilnveidot.