Publicēts: 03.10.2014.

Latvijas Bankas ekonomisti un eksperti 2014. /2015. mācību gada rudens semestrī apmeklēs Latvijas augstskolas Rīgā un reģionos, kopskaitā nolasot 25 lekcijas.

Pirmā lekcija plānota otrdien, 7. oktobrī, biznesa augstskolā "Turība", kur Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes ekonomists Egils Kaužēns stāstīs par monetāro politiku eiro zonā.

Lekcijas tiks lasītas par aktuālām tēmām, kas ir eiro zonas centrālo banku uzmanības lokā, – pasaules ekonomikas izaicinājumiem un perspektīvām, eiro zonas monetārās politikas mērķiem, Eiropas Savienības un eiro zonas ekonomikas pārvaldības, fiskālās disciplīnas un krīžu risināšanas instrumentiem, konkurētspējas jēdzienu mūsdienu ekonomikas izaugsmes teorijās, maksājumu instrumentiem un sistēmām pasaulē un Latvijā.

Starp lektoriem ir vadošie Latvijas Bankas ekonomisti un eksperti – Andris Strazds, Juris Kravalis, Daina Paula, Egils Kaužēns, Antra Trenko, Vija Mičūne, Agnija Jēkabsone, Anda Zalamane, Egons Gailītis.

Latvijas Bankas lektori viesosies Liepājas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Daugavpils Universitātē, biznesa augstskolā "Turība", Banku augstskolā, Vidzemes Augstskolā un Latvijas Universitātē.

Paredzēts, ka lekciju cikls tiks turpināts arī pēc gadu mijas – 2014. /2015. mācību gada pavasara semestrī. Ieinteresētās augstskolas otrajam lekciju ciklam vēl var pieteikties Latvijas Bankā.

Sīkāka informācija par lekcijām – Latvijas Bankas makroekonomiskās analīzes portālā www.makroekonomika.lv.