Publicēts: 24.01.2012.

Aicinām žurnālistus uz Banku augstskolas un Latvijas Bankas sadarbībā ar Komercdarbības un finanšu pētniecības aģentūru rīkoto ekspertu diskusiju "Finanšu pratība Latvijā: izglītības loma un krīzes mācības", kas notiks 2012. gada 27. janvārī, plkst.11:00 viesnīcas Radisson Blu Daugava konferenču zālē Abava (Rīgā, Kuģu ielā 24).

Tās mērķis ir noskaidrot svarīgākos faktorus efektīvas finanšu un ekonomikas izglītošanas sistēmas veidošanai Latvijā un vienoties par nākotnē veicamo.

Akcentējot tematikas aktualitāti, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs norāda: "Prasme pieņemt ekonomiski pamatotus lēmumus ir viens no pilnvērtīgas dzīves pamatiem ikvienam cilvēkam. Pirmkārt, ekonomikas likumsakarības zinoši cilvēki būs prasmīgāki pelnītāji, izdevumu un stabilas labklājības plānotāji savai ģimenei. Otrkārt, ikviena cilvēka personiskajā, profesionālajā un sabiedriskajā dzīvē paustais viedoklis, ja tas pamatojas zināšanās, uzlabo ekonomiskās diskusijas kvalitāti un tādējādi veicina pareizu lēmumu pieņemšanu un visas sabiedrības labklājību. Pasaule ir mainīga, un cilvēka uztvere un vajadzības tāpat, tāpēc ekonomikas zināšanas ir mūža izglītība – stiprināma un apgūstama katrā mācību posmā un ikdienas solī."

Savukārt, Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs, raksturojot izglītības institūcijas nepieciešamību aktivizēt šādas debates uzsver: "Banku augstskola kā Latvijas vadoša augstākās izglītības institūcija profesionālas finanšu izglītības nodrošināšanā par vienu no savām prioritātēm līdzās augsta līmeņa finanšu speciālistu sagatavošanai visos augstākās izglītības līmeņos ir izvirzījusi arī sabiedrības finanšu pratības pilnveidošanu un veicināšanu.

Sadarbībā ar Latvijas Banku rīkojot diskusiju par finanšu pratības un izglītošanas jautājumiem, vēlamies akcentēt kvalitatīva dialoga nepieciešamību starp visām ieinteresētajām pusēm. Cerams, ka šī ekspertu diskusija sekmēs gan koordinētas finanšu pratības valsts politikas veidošanu, gan Banku augstskolas spēju turpmāk vēl mērķtiecīgāk īstenot savas izglītojošās un pētnieciskās iniciatīvas."

Diskusijā ir aicināti piedalīties gan tie, kas ar saviem lēmumiem un darbību aktīvi piedalās minēto jautājumu risināšanā, gan nozaru eksperti. Diskusijas programma.

Informācijai
Lineta Mikša, Banku augstskolas mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis 67509256; 26569932
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.ba.lv

Mārtiņš Grāvītis, Latvijas Bankas preses sekretārs
Tālrunis 67022349; 26517890
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.bank.lv