Publicēts: 29.08.2008. Aktualizēts: 13.01.2011.
Rīgā 2008. gada 29. augustā

Latvijas Banka 2008. gada 7. oktobrī organizē gadskārtējo tautsaimniecības konferenci, kuras tēma šoreiz: "Reālā konverģence ceļā uz eiro ieviešanu - pieredze un perspektīvas". Pirmajā diskusijas daļā runāsim par līdzšinējo pieredzi reālajā konverģencē un nākotnes izaicinājumiem, turklāt ne tikai Latvijā, bet Centrālās un Austrumeiropas reģionā. Turpinājumā uzmanības lokā būs produktivitātes pieaugums kā izšķirošs ilgtspējīgas reālās konverģences priekšnosacījums. (Ar terminu "reālā konverģence" saprot līdzīga ienākumu līmeņa un darba ražīguma sasniegšanu kā ES valstīs ar augstāku labklājības līmeni.)

Konferenci atklās LR ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, to ievadīs Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča referāts. Kā viesis konferencē ar referātu "Slovākijas ceļš uz eiro zonu" piedalīsies Slovākijas Nacionālās bankas prezidents Ivans Šramko (Ivan Šramko).

Konferences materiāli tiek ievietoti Latvijas Bankas interneta lapā. Pašlaik tur var iepazīties ar konferences programmu un referentiem, kā arī izlasīt interviju ar Slovākijas Nacionālās bankas prezidentu Ivanu Šramko par Slovākijas tautsaimniecības attīstību kopš neatkarīgas valsts izveides un to, kā tai izdevies ekonomiski un praktiski sagatavoties eiro ieviešanai nākamā gada 1. janvārī.

Konferences apmeklējums būs tikai ar ielūgumiem. Tā notiks viesnīcā "Radisson SAS Daugava". Konference arī tiks pārraidīta tiešraidē internetā.